TOBB’UN 78. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaya Git Arşiv

BAŞKAN BAĞLAMIŞ TOBB KONSEY TOPLANTISINDA KONUŞTU

Detaya Git Arşiv

KAYSERİ TESCİL REKORTMENLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Detaya Git Arşiv

BEYDEĞİRMENİ BESİ BÖLGESİNDE KURA SEVİNCİ

Detaya Git Arşiv

BAŞKAN BAĞLAMIŞ: RAMAZANDA PASTIRMA VE SUCUĞA ZAM YOK

Detaya Git Arşiv

BAŞKAN BAĞLAMIŞ: ET VE SÜT SEKTÖRÜ SÜRDÜRÜLEMEZ SEVİYEDE

Detaya Git Arşiv

BAŞKAN BAĞLAMIŞ: KAYSERİ’DE KAYAK TURİZMİ PASTIRMA SATIŞLARINI ARTTIRDI

Detaya Git Arşiv

BORSAMIZ EV SAHİPLİĞİNDE KAYSERİ İLİ SEKTÖR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaya Git Arşiv
  • 1. BUĞDAY YEMLİK: ED: 5.45 - EY: 5.47

  • 2. ARPA: ED: 5.75- EY: 5.77

  • 3. MISIR: ED: 5.00 - EY: 6.00

  • 4. UN (50KG): ED: 300.00 - EY: 310.00

  • 5. KEPEK: ED: 3,98 - EY: 4,00

  • 6. AYÇEKİRDEĞİ SİYAH (ÇİN) (YERLİ): ED: 22.00 - EY: 30.00

  • 7. AYÇEKİRDEĞİ BEYAZ (YERLİ): ED: 8,00 - EY: 15.00

  • 8. AYÇEKİRDEĞİ ELEK ALTI: ED: 5,00 - EY: 13.00

  • 9. KABAK ÇEKİRDEĞİ (İTHAL): ED: 14:00 - EY: 18.00

  • 10. KABAK ÇEKİRDEĞİ (YERLİ): ED: 45.00 - EY: 55.00

  • 11. KABAK ÇEKİRDEĞİ ELEK ALTI: ED: 35.00 - EY: 40.00

  • 12. TAVUK YUMURTASI: ED: 0,80 - EY: 1.10

  • 13. SUCUK (KDV Dahil): ED: 141,50 - EY: 157,50

  • 14. PASTIRMA KARAPARÇA (KDV Dahil): ED: 222.00 - EY: 252,50

  • 15. PASTIRMA TAKIM (KDV Dahil): ED: 242.00 - EY: 277.50

  • 16. SÜT İNEK ÇİĞ: ED: 5,20 - EY: 6,.00

  • 17. DANA ETİ KARKAS: ED: 95.00 - EY: 96.00

  • 18. SIĞIR ETİ KARKAS (İNEK KARKAS): ED: 82.00 - EY: 83.00

  • 19. KUZU ETİ KARKAS: ED: 88.00 - EY: 90.00

  • 20. KUZU ETİ KARKAS(SÜT KUZUSU): ED: 100.00 - EY: 105.00

  • 21. KOMBİNA DANA DERİSİ: ED: 13.00 - EY: 14.00

  • 22. KOMBİNA İNEK DERİSİ: ED: 10.00 - EY: 12.00

  • 23. KOMBİNA KUZU DERİSİ: ED: 15.00 - EY: 25.00

  • 24. KASAP SIĞIR DERİSİ: ED: 5.00 - EY: 6.00

  • 1. Chicago Mercantile Exchange (CME) - Live Cattle (Canlı Sığır) BİRİMİ: 1 Pound (0,45359 Kg) FiyatıChicago Mercantile Exchange (CME) - Live Cattle (Canlı Sığır) BİRİMİ: 1 Pound (0,45359 Kg) Fiyatı: ED: 1.28 $ (10.91) ₺ EY: 1.29 $ (11.00) ₺

  • 2. Chicago Board of Trade (CBOT) - SRW Wheat (Kırmızı Yumuşak Buğday) BİRİMİ: 1 Bushel (27,22 Kg) Fiyatı: ED: 7.31 $ (62.33) ₺ EY: 7.51 $ (64.03) ₺

  • 3. Chicago Board of Trade (CBOT) - Soybeans (Soya) BİRİMİ: 1 Bushel (27,22 Kg) Fiyatı: ED: 13.14 $ (112.04) ₺ EY: 13.52 $ (115.28) ₺

  • 4. Chicago Board of Trade (CBOT) - Rough Rice (Sert Pirinç) BİRİMİ: 1 Cwt (45,40 Kg) Fiyatı: ED: 13.40 $ (114.25) ₺ EY: 13.51 $ (115.19) ₺

  • 5. Chicago Board of Trade (CBOT) - Oats (Yulaf) BİRİMİ: 1 Bushel (17,20 Kg) Fiyatı: ED: 4.80 $ (40.93) ₺ EY: 4.92 $ (41.95) ₺

  • 6. Chicago Board of Trade (CBOT) - HRW Wheat (Kırmızı Sert Buğday) BİRİMİ: 1 Bushel (27,22 Kg) Fiyatı: ED: 7.20 $ (61.39) ₺ EY: 7.35 $ (62.67) ₺

  • 7. Chicago Board of Trade (CBOT) - Corn (Mısır) BİRİMİ: 1 Bushel (25,40 Kg) Fiyatı: ED: 5.46 $ (46.55) ₺ EY: 5.63 $ (48.00) ₺

Duyurular ve Piyasa Analizleri

Tüm Duyurular

Pastırma 2021 Fiyatları



Detay

Ulusal Süt Konseyi Soğutulmuş Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı


Haberin devamı için tıklayınız.


Detay

%75 Hibeli Buğday Tohumları Toprakla Buluşuyor


​İlimizde atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması, tarım alanlarının ve üretimin arttırılması, nadas alanların daraltılması ve ürün deseninin çoğaltılması maksadıyla;  Bakanlığımız tarafından %75 hibeli "Tohumdan Sofraya Ekmeklik Buğday Projesi" kapsamında Kocasinan İlçemizde 53 üreticimize 20 ton ekmeklik buğday (Tosunbey) tohumu dağıtılmış ve dağıtılan tohumların kontrolleri teknik personellerimizce yapılmaktadır.

Kocasinan İlçemiz Emmiler mahallesinde bulunan tarım işletmesine ziyaret gerçekleştiren Tarım ve Orman İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN, tohum ekimi yapan üreticiye eşlik etti.

Şahin yaptığı açıklamada "Üretimin artırılması tohumun toprakla buluşturulması ve ekilmedik tarım arazisinin kalmaması için Müdürlüğümüz adına yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Üreticilerimizin bizlere güvenip daha fazla üretim yapmalarını istiyoruz. Şu an ekimi yapılan tarla yaklaşık 20 yıldır kullanılmamakta iken üreticimiz tarafından taşları temizlenmiş, sürüm yapılmış ve tarım yapılır hale getirilmiş. Yaptığımız çalışmaların sahada karşılık bulduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Tüm Üreticilerimize bereketli bir üretim sezonu diliyorum." İfadelerini kullandı.

İlgili taşınmazlarda Müdürlüğümüz personellerince gerekli incelemeler yapılarak hibe destekli yerleri izleme ve verim kriterleri değerlendirilmek üzere kayıt altına alındı.

Üreticimiz Ali ÇAY yapılan işlerin kendilerini memnun ettiğini, İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalardan hoşnutluğunu dile getirerek, ilk sürümden tohum ekimine kadar süreci anlatıp emeğin verime dönüştüğü tohum ekimini gerçekleştirdik dedi. Çalışmalarından ve desteklerinden dolayı Bakanlığımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti. 


Detay

Peşin Hububat Satışları Hakkında


Değerli Üyelerimiz;
Hububat satışları hakkındaki yazı ektedir.


Detay

TÜRKİYE'NİN GIDADA ULUSAL YOL HARİTASI BELİRLENDİ


TÜRKİYE'NİN GIDADA ULUSAL YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Sürdürülebilir Gıda Sistemlerine Doğru Türkiye'nin Ulusal Yol Haritası"nın tanıtımına çevrim içi katıldı.

Dünyanın son yıllarda gıda güvensizliğine neden olan bir dizi küresel sorunla yüzleştiğinin altını çizen Pakdemirli, gelecek nesilleri de düşünerek mevcut gıda sistemlerinin sürdürülebilir hale dönüştürülmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Pakdemirli, insan tüketimi amacıyla üretilen gıdanın her yıl yaklaşık üçte birine denk gelen 1,3 milyar tonunun, sosyal, ekonomik, çevresel ve en önemlisi iklim değişikliğine bağlı sorunlar nedeniyle kayba uğradığına ve israf edildiğine işaret ederek, "Dünya üzerindeki toprakların yaklaşık üçte birinin bozulmaya uğradığı, iklim değişikliği ile birlikte, ormansızlaşma, çölleşme, erozyon, biyolojik çeşitliliğin azalması ve yaşamak için gıdaya olan ihtiyacımız olduğu düşünüldüğünde, sınırları olan mevcut gıda sistemlerimizi, küresel ve ulusal ölçekte dönüştürmemiz ve sürdürülebilir hale getirmemiz zorunlu hale gelmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Eylül 2021'de düzenlenen Gıda Sistemleri Zirvesi kapsamında yürütülen tüm çaba ve girişimleri desteklediklerinin altını çizen Pakdemirli, "Zirve kapsamında ülkenin gıda sistemlerini iyileştirmek ve daha sürdürülebilir hale getirmek için üretici örgütlerimizin güçlendirilmesi ve üretimde verimliliğin arttırılması, üreticilerimizin gelir düzeylerinin yükseltilmesi gibi birçok konuda gelişmeye açık alanları tespit ettik. 2030 yılına kadar sürdürülebilir bir şekilde gıda sistemlerimizin iyileştirilmesi için öncelikli olarak, çevre ve doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir kullanımı, sürdürülebilir tüketime geçiş, gıda kaybı ve israfının önlenmesi, halk sağlığı ve gıda güvenilirliğinin geliştirilerek sağlanması, özellikle kırsal alanlarda yoksulluğun azaltılması, gıda krizlerine karşı gıda sistemlerimizin dayanıklılığının artırılması konularına odaklanacağız." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, gıda sistemlerinin iyileştirilmesi için kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarından üreticilere kadar geniş bir yelpazedeki paydaşların görüşleriyle hazırlanan ulusal yol haritasının içerdiği 10 öncelikli hedefi şu şekilde sıraladı:

"Güvenilir ve besleyici gıdaya özellikle hassas grupların adil erişiminin geliştirilmesi, yenilikçi yöntemlerle denetim ve kontrolleri güçlendirerek halk sağlığı ve gıda güvenilirliğinin geliştirilmesi, tarım ve gıda sektöründe tedarik ve değer zincirinin sürdürülebilirliğinin teşvik edilmesi ve gıda kaybı ve israfının azaltılması, tüketicilerde bilinçliliğin artırılması ve sürdürülebilir tüketimin teşvik edilmesi, iklim değişikliğine uyumlu üretim modellerinin iyileştirilmesi, su kaynaklarının verimli kullanılması, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanılması, tarım ve gıda sektöründe dezavantajlı gruplar için daha kapsayıcı politika ve tedbirler geliştirilmesi, kırsal hayatın canlandırılması, iklim değişikliği, doğal afetler ve beklenmeyen krizlere karşı gıda sistemlerinin dayanıklılığının artırılması."

Türkiye'nin yol haritasında öncelikli 10 hedefe ulaşabilmek için ortaya koyulan eylemler arasında, besin değeri yüksek, yeterli ve güvenilir gıdaya herkesin makul fiyatlarla erişimi, iklim değişikliği ve doğal afetler kaynaklı acil durumlara ve gelecekteki krizlere karşı gıda güvenliğin sağlanması gibi konuların yer aldığına dikkati çeken Pakdemirli, "Gıda sistemlerinin dönüştürülmesinin, hem ulusal hem de küresel ölçekte iletişim ve iş birliklerinin geliştirilmesi ile başarılabileceğine inanıyoruz." dedi.

 


Detay

2020-2021 KKYDP Kapsamında Yatırımların Tamamlanma Süresi Uzatıldı


​2020-2021 Dönemi Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında başvuru yapmış ve başvurusu Bakanlığımız tarafından desteklemeye uygun bulunmuş projelerin tamamlanma süresi ilgili tebliğlerde ( Tebliğ No: 2020/24, 2020/25) 30.11.2021 tarihi olarak belirlenmişti.

02.12.2021 tarih ve 31677 sayılı resmi gazetede yayınlanan Değişiklik yapılmasına dair tebliğ (Tebliğ No: 2021/44, 2021/45 ) ile Bakanlığımız tarafından projelerinin fiziki olarak son tamamlanma tarihi 1/7/2022'ye kadar uzatıldı. Bu tarih itibarıyla fiziki olarak tamamlanamayan projeler, yatırımcıların talebi ve il müdürlüğünün uygun görmesi halinde yatırımcıların kendi kaynakları ile altmış günü aşmamak üzere verilecek süre içinde fiziki olarak tamamlanacaktır. 1/7/2022 tarihinde fiziki gerçekleşmeleri tamamlanmış ancak yasal izinleri alınamamış yatırımlar için ise yatırımcının başvurması halinde yasal izinleri alabilmesi için yatırımcıya altmış günü aşmamak üzere süre verilebilecektir.

Süre uzatımı hakkında bilgi veren İl Müdürü Mustafa ŞAHİN "Kırsal ekonominin temelini oluşturan yatırımcılarımızın, Bakanlığımızın verdiği desteklerden yararlanırken mağdur olamamaları için ilgili süre uzatımını dikkate almaları önem arz etmektedir. Süre uzatımının yatırımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi."


Detay

Çiğ Süt Tavsiye Satış Fiyatı Belirlendi


Bilindiği üzere 16.06.2021 tarihinde 1 Temmuz 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını 3,20 TL/Litre olarak belirlenmişti.

 Çiğ süt üretim maliyetinde yaşanan artış sebebiyle Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere 29.11.2021 tarihinde toplanmıştır.

Bu kapsamda 08 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 4,70 TL/Litre olarak belirlenmiştir.

Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında;

 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1'lik değişim) için ± 7 Kuruş fark uygulanacaktır.

Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütün üretim maliyetinde öngörülmeyen değişimler görülmesi durumunda yeniden toplanıp karar verecektir.


Detay

BAKAN PAKDEMİRLİ: “13,8 MİLYON LİRALIK TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ HESAPLARA AKTARILMAYA BAŞLANDI”


Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, tarımsal destek ödemeleri kapsamında yaklaşık 13 milyon 846 bin liralık destek ödemelerinin, bugün üreticilerin hesaplarına aktarılmaya başlandığını söyledi.

Bakan Pakdemirli'nin açıklaması şu şekildedir:

"Büyükbaş damızlık hayvan alımı desteği kapsamında 855 bin 200 lira,

Hububat baklagil dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında 208 bin 766 lira,

Fındık alan bazlı gelir desteği kapsamında 330 bin 174 lira,

Yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi desteği kapsamında 1 milyon 171 bin 570 lira,

Dane zeytin fark ödemesi desteği kapsamında 18 bin 816 lira,

Sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 11 milyon 261 bin 959 lira,

Olmak üzere toplam 13.846.000 TL'lik destekleme ödemesi, bugün üreticilerimizin hesaplarına yatırılacaktır.

Tüm üreticilerimize hayırlı olsun"


Detay

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI GIDA ETİKET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİYOR


GIDA ETİKETLEME MEVZUATINDA REFORM NİTELİĞİNDE DÜZENLEME

Etiketler Artık Daha Kolay Okunacak

Gıdalarda Yanıltıcı Görseller, İsimler ve İfadeler Kullanılmayacak

Gıda Okuryazarlığı Desteklenecek

Gıda Etiketlerinde Değişiklik Öngören Taslak Görüşe Açıldı; Her Kesimden Paydaşlar Fikir Beyan Edebilecek

Gıda etiketleri temel ürün bilgileri ile birlikte sağlık, güvenlik ve beslenme bilgilerini tüketicilere doğrudan iletmenin en önemli ve en etkin yoludur. Tüketicilerin beslenme alışkanlıkları, hassasiyetleri ve tüketim tercihleri açısından temel bilgi kaynağı gıda etiketleridir.

Gıda konusunda temel hedefi tüketici sağlığını en üst düzeyde korumak olan Tarım ve Orman Bakanlığı, 3. Tarım Orman Şurasında alınan gıda okuryazarlığının arttırılması ve tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi kararları doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda tüketicilerin üst düzeyde korunması ve tüketici hassasiyetleri esas alınarak Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde doğru bilgilendirmeye yönelik taslak düzenleme hazırlandı.

YÖNETMELİK TASLAĞINA BİR AY BOYUNCA GÖRÜŞ BİLDİRİLEBİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde değişiklik öngören taslak, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün web sayfasında (https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Duyuru/447/Mevzuat-Taslagi-Tgk-Gida-Etiketleme-Ve-Tuketicileri-Bilgilendirme-Yonetmeliginde-Degisiklik-Yapilmasina-Dair-Yonetmelik)   görüşe açıldı.

Yönetmelik değişikliğine ilişkin ilgili bakanlıklar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, tüketici temsilcileri, sektör vb. bütün paydaşlar görüşünü bir ay içinde bildirebilecek.

Taslak, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar, üniversiteler, STK'lar ve sektörden gelen fikir ve önerilerin alınmasının ardından oluşturulan alt komisyonda değerlendirilecek ve daha sonra Ulusal Gıda Kodeks Komisyonunda ele alınacak. Komisyonda son şekli verilecek olan Yönetmelik, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin onayının ardından Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek.

HAZIRLANAN TASLAK DÜZENLEMEYE GÖRE GIDA ETİKETLERİNDE;

  • Yanıltıcı ifadeler,
  • Yanıltıcı isimler,
  • Yanıltıcı görseller kullanılamayacak.

     
  • Gıdanın adı ve içindekiler bilgisi (bileşenler listesi) mevcut düzenlemeye göre ambalajın boyutuna bağlı olarak 2.5 kat daha büyük yazılacak.

     
  • Bir ambalajın en geniş yüzeyinde markanın en büyük yazıldığı alan "Temel Görüş Alanı" olarak belirlendi. Gıdanın adının temel görüş alanında da yazılması zorunlu olacak.

     
  • Birbirine benzeyen ve tüketiciler tarafından benzer gıdalarla karıştırılabilecek gıdalarda yanıltıcı görseller, isimler ve ifadeler kullanılmayacak.

     
  • Tüketiciler tarafından karıştırılabilecek birbirine benzeyen gıdalarda gıdanın adı; etiket üzerinde markanın geçtiği her yerde, gıdanın markasının hemen yanında veya altında gıdanın markası ile aynı punto büyüklüğünde yazılacak.

     
  • Üretiminde meyve veya sebze yerine sadece aroma verici kullanılan bir gıdanın etiketinde aroma verici ile ilgili görsel bulunamayacak.  Gıdanın adında aromalı olduğu "…. Aromalı" ifadesi kullanılarak ve gıdanın adının geçtiği her yerde en az 3 mm olacak şekilde yer alacak.

     
  •  Tüketiciler tarafından karıştırılabilecek birbirine benzeyen gıdalarda, özelliklerini taşımadığı bir gıdanın adı kullanılarak, "….tadında", "… lezzeti", ….keyfi  vb. ifadeler kullanılamayacak.

     
  • Bir gıda bileşeninin görselinin etikette veya ürün adında yer alması durumunda görselin olduğu her yerde veya ürün adının yanında veya altında o bileşenin miktarı en az 3 mm olacak şekilde yer alacak.

     
  • Tatlandırıcı içeren gıdalarda "Tatlandırıcı içerir" veya "Tatlandırıcılı" ifadesi temel görüş alanında gıdanın adının yanında veya altında en az 3 mm olacak şekilde yer alacak.

 


Detay

Başkan



HABERLER






Etkinlikler

Etkinlik Takvimi

Sizlere daha iyi bir hizmet için bize yazın.


ÜYE TEMSİLCİ KANALI

Haritayı Göster

Facebook
Twitter
Youtube
İnstagram
Personel