BAŞKAN BAĞLAMIŞ ÜRETİCİMİZİN YAŞADIĞI SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ

Detaya Git Arşiv

KAYSERİ TİCARET BORSASINDAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE ARAÇ TAHSİS EDİLDİ

Detaya Git Arşiv

Kırmızı Et Üreticilerinin Sesine Daha Fazla Kulak Tıkamamak Lazım

Detaya Git Arşiv

KAYSERİ TİCARET BORSASINDAN SARIOĞLAN ÇİFTÇİSİNE LABORATUAR DESTEĞİ

Detaya Git Arşiv

BAŞKAN BAĞLAMIŞTAN TAN “GAZİLER GÜNÜ” MESAJI

Detaya Git Arşiv

ALMANYA GIDA TARIM MÜSTEŞARI DR PETER BOHLEN'DEN KTB’YE ZİYARET

Detaya Git Arşiv

KTB 2019 YILI TUTAR BAZINDA EN ÇOK TESCİL YAPTIRAN ÜYELERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Detaya Git Arşiv

Başkan Bağlamış 2020 Yılı Pastırma Sucuk Üretimini Degerlendirdi

Detaya Git Arşiv
  • 1. BUĞDAY YEMLİK: ED: 1.90 - EY: 1.95

  • 2. ARPA: ED: 1.42 - EY: 1.45

  • 3. MISIR: ED: 1.70 - EY: 1.90

  • 4. UN (50KG): ED: 130.00 - EY: 135.00

  • 5. KEPEK: ED: 1,40 - EY: 1,42

  • 6. AYÇEKİRDEĞİ SİYAH (ÇİN) (YERLİ): ED: 8.50 - EY: 11.00

  • 7. AYÇEKİRDEĞİ BEYAZ (YERLİ): ED: 7,00 - EY: 10.00

  • 8. AYÇEKİRDEĞİ ELEK ALTI: ED: 5,00 - EY: 6.00

  • 9. KABAK ÇEKİRDEĞİ (İTHAL): ED: 14:00 - EY: 18.00

  • 10. KABAK ÇEKİRDEĞİ (YERLİ): ED: 25.00 - EY: 33.00

  • 11. KABAK ÇEKİRDEĞİ ELEK ALTI: ED: 21.00 - EY: 25.00

  • 12. TAVUK YUMURTASI: ED: 0.38 - EY: 0.62

  • 13. SUCUK (KDV Dahil): ED: 54.00 - EY: 73.44

  • 14. PASTIRMA KARAPARÇA (KDV Dahil): ED: 86.40 - EY: 91.80

  • 15. PASTIRMA TAKIM (KDV Dahil): ED: 97.20 - EY: 102.60

  • 16. SÜT İNEK ÇİĞ: ED: 2,70 - EY: 2.80

  • 17. DANA ETİ KARKAS: ED: 34.50 - EY: 35.00

  • 18. SIĞIR ETİ KARKAS (İNEK KARKAS): ED: 30.00 - EY: 31.00

  • 19. KUZU ETİ KARKAS: ED: 46.00 - EY: 47.00

Duyurular

Pastırma 2020 Fiyatları



Detay

Sucuk 2020 Fiyatları



Detay

Mikro İşletmeler İçin Destek Paketi


Değerli üyelerimiz,

Ziraat Bankası,Halk Bank ve Vakıf Bank tarafından yapılan ortak açıklamaya göre KOBİ’lere yönelik 100 bin liraya kadar Mikro İşletmeler Destek Paketi hayata geçirilmiş olup detaylar aşağıdaki gibidir.Bilgilerinize sunarız.


Detay

Hedefimiz Üreticilerimizin Minimum Maliyetle Et Üretimini Artırmak


Tarım ve Orman Bakanlığı’nca “Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi Projesi” kapsamında ilimiz çiftçilerine yönelik yem bitkisi olarak Macar fiğ tohumu dağıldı.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 14.10.2020 tarihinde 414 ton yem bitkisi tohumu dağıtımının ardından, bugün de İl Müdürlüğümüz yerleşkesinde 83.000 kg. Macar fiğ tohumu, maliyetinin % 75’i proje bütçesinden, % 25’i ise çiftçiler tarafından karşılanmak suretiyle dağıtıldı.

Hibe tohumluk dağıtımında, çiftçilerin 2021 yılı sezonu ÇKS kaydı yaptırmaları, ekecekleri ürünü arazilerinde beyan etmeleri ve belirli miktarda büyükbaş ya da küçükbaş hayvan varlığı sayısına sahip olmaları gibi kıstaslar göz önünde tutularak, yaklaşık 600 çiftçi bu imkândan faydalandırıldı. Kaba yem ihtiyacının karşılanması açısından büyük önem arz eden proje kapsamında toplam 10.500 dekar alanda yem bitkileri ekimin gerçekleşmesi planlanmaktadır.

Tohumluk dağıtımında bizzat bulunan İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN yaptığı açıklamada; “Hayvancılık girdi maliyetinin yaklaşık % 65-70’ ini oluşturan kaba yemin kaliteli bir şekilde üretilmesi ve ucuza mal edilmesi gerekiyor. Minimum maliyetle maksimum faydayı sağlayacak şekilde ekim alanının yaygınlaştırılması meselesi bizim olmazsa olmazımızdır. Açıkçası biz bu işi kendimize dert edindik. İşte bu yüzden 2020 yılında tüm imkanlarımızı kullanarak ilimizde rekor seviyede yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Kayseri olarak yem  bitkisi ekiliş alanlarımız gitgide artıyor. 2021 yılı hasat dönemi geldiğinde bu gayretlerin, bu alın terinin karşılığını çok daha müşahhas olarak göreceğiz. Bizim yaptığımız hem farkındalık oluşturmak, hem de bu işi yaygınlaştırmak. Çiftçimizin emeğinin yarınlara umutla bakmamızı sağladığını dosta düşmana göstermek.

 Sloganımız “Üreten Kayseri, Gelişen TÜRKİYE. Çiftçimiz üretecek, ülkemiz gelişecek” dedi.


Detay

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN SÜT ÜRETİCİLERİNE MÜJDE…


Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli Yalova'da gerçekleştirilen kivi hasat törenine katıldı. Bakan Pakdemirli burada yaptığı konuşmada süt üreticilerimize destekleme ödemeleri ile alakalı olarak müjde verdi.

Bakan Pakdemirli burada yaptığı konuşmada; "Çiğ süt destekleme ödemeleri kapsamında 262 bin 641 yetiştiricimizin, 2 milyon 635 bin ton çiğ sütü için 353 milyon 849 bin lira destekleme ödemesi, malak desteği ödemesi kapsamında, 3 bin 610 yetiştiricimizin, 10 bin 289 baş malağı için 2 milyon 670 bin lira destek ödemesi ve Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 413 projeye 58 milyon 235 bin lira olmak üzere toplam 414 milyon 754 bin lira destekleme ödemesini bugün saat 18.00'den sonra çiftçilerimizin hesaplarına yatırmaya başlayacağız." dedi.


Detay

Coğrafi İşaretli, Böbrek Dostu Gilaburunun Hasadı Yapıldı


2020 yılında coğrafi işaretini almış olan Akkışla'da Gilaburu meyvesinin hasadına İl Müdürümüz Mustafa Şahin, İlçe Kaymakamı Hasan Kurt,  İlçe Belediye Başkanı Ayhan Arslan, İlçe Müdürü Gamze İnkayası ve Birlik Başkanı Osman Güner katıldı. 

Hasatta konuşan Şahin "Bugün yıllık 500 ton civarındaki hasadıyla Kayseri ve ülke genelinde öncü ilçelerden biri olan Akkışla ilçemizdeyiz. Akkışla, coğrafi işaret alan gilaburusu ile öne çıktı. Gilaburu Kayseri'mizin özel ürünlerinden birisidir. Gilaburu merkezi Kayseri olmak üzere, Sivas ve Yozgat'ta da yetiştiriciliği yapılmaktadır. İlimizde yaklaşık 200-250 dekar kapama bahçemiz var. İlçede ev bahçelerinde de üretimi yapılmaktadır.

Faydaları bilimsel olarak kanıtlanan gilaburu, son yıllarda Türkiye'de de rağbet görüyor. Ekim ayının ilk haftasında hasadı tamamlanan gilaburu, salamura olması için şişelere doldurularak bekletiliyor. Kış aylarında meyvesi ezilen gilaburu tatlandırılarak meyve suyu şeklinde içiliyor. Ayrıca Kayseri'ye de ciddi bir ekonomi sağlıyor. Türkiye'deki birçok meyve suyu üretim fabrikaları bu bölgeden aldıkları gilaburuları Türkiye'nin birçok yerine ulaştırıyor. Bizim için önemli olan bu bölgenin yerel ürünlerini ön plana çıkarmaktır.

Önümüzdeki yıllarda Gilaburunun tanıtımı için Kaymakamlık ve Belediye ile birlikte birçok etkinliği birlikte yapacağız. Beraberinde bölgede bu ürünümüzle alakalı üretici birliklerimizin oluşması, yereldeki ürünün ulusal bir markaya gitmesinde Belediyemiz ve sivil toplum örgütlerinin destekleri bizi çok daha ileri noktalara taşıyacaktır. İnşallah 1-2 yıl içerisinde Kayseri, kendi markasını oluşturup piyasaya arz edecek.  Hasadınız bereketli olsun" dedi.


Detay

Bölgemizde Yeni Irk Denemeleri Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğini Canlandırıyor


​İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN, Yeşilhisar ilçesi Kovalı Mahallesinde Mahmut ÇİÇEK ve oğlu Oğuz ÇİÇEK' e ait işletmeyi Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mesut ERER ve İlçe Müdürü Salih BEKTAŞ ile ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

İşletme sahibi Oğuz ÇİÇEK; 2020 yılı Nisan ayında yurt dışından ithal ederek işletmesine süt ırkı Lacaune cinsi 50 adet anaç koyun ve 1 adet koç aldığını, aradan geçen 6 ay geçen sürede 35 adet kuzusunun olduğunu ve geriye kalan 15 koyunun da şu anda gebe olduğunu belirtti. Bu ırk koyunlarda günlük süt veriminin yaklaşık 2 kg olduğunu ve sütü yoğurt yaparak değerlendirdiğini, yoğun talebe yetişmekte zorlandığını ve işletmesinin kapasitesini artıracağını belirtti.

İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN; "Yeşilhisar ilçemizde yaklaşık 38.000 adet küçükbaş hayvan var ve bunların büyük bir kısmı Akkaraman cinsi koyunlardır. Bölgemiz küçükbaş hayvancılık yapılmasına oldukça elverişli olup, bu işletmede olduğu gibi farklı cinsten hayvanların getirilmesini ve  bunların bölgeye uyum sağladığını görmek bizleri mutlu etmektedir.  Diğer cins koyunların da bölgeye getirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

 İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN, üreticimize Kırsal Kalkınma Projeleri hakkında bilgi vererek başarılar diledi.


Detay

Üreticilerimize Katma Değeri Yüksek Alternatif Ürün Badem


Felahiye ilçesinde 8 yıl önce sertifikalı fidan desteği alarak 1.100 dekar alanda Ferragnes ve Ferraduel çeşitleri ile kapama badem bahçesi kuran üreticimizin bahçesinde hasat başladı.


Hasada İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞAHİN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Müdürü Mehmet DEMİRBAŞ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nusret Recep GÜMÜŞ ve teknik personel katıldı.

Bahçe sahibi Dr. Şeref Güven ile meyve bahçesi yetiştiriciliği ile ilgili bilgi alışverişinde bulunulan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞAHİN; "Ceviz ve bademin anavatanı normalde bizim ülkemiz ama maalesef yeterli üretimi gerçekleştiremiyoruz. Badem yetiştiriciliğinin ilimiz için alternatif bir gelir kaynağı olarak diğer üreticilerimize örnek olacağını ümit ediyoruz. Aynı zamanda çiftçilerimize bu bölgede alternatif ürünler de sunarak onların gelir kaynaklarını artırmalarını bekliyoruz. Badem ve ceviz alternatif ürün olarak burada önem kazanıyor. Amacımız üreticilerimizi geleneksel tarımdan teknik tarıma geçişini sağlayarak katma değeri yüksek ürünleri üretmek. Bunları inşallah yaygınlaştıracağız." diyerek bereketli bir hasat döneminin olması temennisinde bulundu.


Detay

Kayseri’de Ürün Deseni Değişiyor


​İl Müdürümüz Mustafa Şahin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Demirbaş ve İncesu İlçe Müdürü Bülent Temizsoy ile birlikte İncesu İlçesi Garipçe Mahallesinde bulunan çiftçilerimizden Mustafa Kafa' ya ait salçalık domates hasadına katıldı.

Kayseri olarak Erciyes'in eteklerinde çiftçilerimizin yoğun emek ve gayretleri sonucu    600 dekar alanda 6 bin ton domates yetiştirilmiştir. Çiftçilerimizin sözleşmeli olarak yetiştirmiş oldukları salçalık domatesler kepçe yardımı ile tırlara yüklenerek Konya başta olmak üzere birçok ildeki salça fabrikalarına gönderilmektedir.

İl Müdürümüz Mustafa Şahin hasatta yaptığı açıklamada: "Bu yıl ilçemizde birim alandan verim olarak ortalama 10 ton ürün alınmıştır. İncesu ilçemizde iklim ve toprak yapısıyla kaliteli domates yetiştiriciliğinin yapılabileceği ispatlanmıştır. Bugün hasatta da gördüğümüz gibi verim genel ortalama seviyesinde gerçekleşmektedir. Kurum olarak teknik ekibimizle bizler de üreticilerimizin alın terinin karşılığını alabilmesi adına onların yanında olacağız. Kayserimizi salçalık domates üretiminde de söz sahibi şehir yapma konusunda yoğun mücadele içerisindeyiz. Üreticilerimiz için bereketli bir sezon olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.


Detay

KURU KAYISI ALIM FİYATLARI BELLİ OLDU


BAKAN PAKDEMİRLİ:

"Kükürtlenmiş 4 Numara Kuru Kayısının Kilogramını 21 Liradan, Kükürtlenmemiş Olanını (Günkurusu) 23 Liradan Alıyoruz"

"TMO'ya Verilen Kuru Kayısı Alımı Görevi, Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk"

"Kayısı Üretimimiz 2002'ye Kıyasla 2019 Yılında Yüzde 170 Artış ile 847 Bin Tona Ulaştı"

"Dünya'da Kuru Kayısı İhracatında 1. Sıradayız"

"TMO'nun Kayısı Alımı Hem Fiyatlara Hem de İhracata İstikrar Getirecek"

Kuru Kayısı Alım Fiyatı Açıklanması programına videokonferans yöntemiyle katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kükürtlenmiş 4 numara kuru kayısının kilogramını 21 liradan, kükürtlenmemiş (günkurusu) olanını ise 23 liradan alacağız dedi.

Konuşmasında tarım ve bereket şehri, huzur ve vefa şehri, dünya kayısı başkenti Malatya'nın, emektar, vefakâr, çalışkan insanlarıyla bir arada bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli "Dünya'da kayısı üretimi, 550 Bin hektar alanda, yaklaşık 3,9 milyon tondur. Ülkemiz 1 Milyon 312 bin dekar alanda, ortalama 800 bin ton kayısı üretimi ile birçok üründe olduğu gibi kayısı üretiminde de Dünya'da 1'inci sırada yer almaktadır. Bu başarı elbette, Malatyalı çiftçilerimizin kurduğu modern kapama bahçelerden dünya standartlarının üzerinde elde edilen üretimlerle olmuştur. Bu gelişmelerin sonucunda, 2002 yılında 315 bin ton olan kayısı üretimimiz, 2019 yılında yüzde 170 artış ile 847 bin tona ulaşmıştır" diye konuştu.

DÜNYA'DA KURU KAYISI İHRACATINDA 1. SIRADAYIZ

Türkiye'nin, Dünya'da kuru kayısı ihracatında 1.sırada, taze kayısı ihracatında ise 2. Sırada olduğunun altını çizen Bakan Pakdemirli şöyle devam etti:

"2019 yılında kuru ve yaş olarak 290 milyon dolarlık kayısı ihracatı yaptık. Toplam tarımsal ihracatın da, yaklaşık %2'si kayısıdan gelmektedir. Bu gurur, Malatyalı kardeşlerimizin emekleri ve alın teriyle hâsıl olmuştur. Malatya'da 800 bin dekar alanda yapılan kayısı üretimi, 50 bin aileye gelir kapısı olmuştur. 2019 yılında, Malatya'da toplam kayısı üretimimiz 392 Bin ton, kuru kayısı üretimimiz 88 bin ton olmuştur. Dolayısıyla Malatya'mız; Türkiye'deki Kayısı'nın % 46,sını, kuru kayısının ise % 80'den fazlasını üretmektedir. İçinde bulunduğumuz yıl ise, yaşanan olumsuz iklim şartları nedeniyle kuru kayısı üretiminde geçen yılın bir miktar altında üretim beklemekteyiz"

SON 18 YILDA, KAYISI ÜRETİCİLERİNİN HER DAİM YANINDA OLDUK

Son 18 yılda, kayısı üreticilerinin her daim yanında olduklarını vurgulayan Pakdemirli "Bakanlık olarak verdiğimiz destek ve yatırımlardan bahsedecek olursak; dekara 19 Liralık mazot-gübre desteğine ilave olarak, dekara 10 Lira katı organik-organomineral gübre desteği veriyoruz. Dekara 35-70 Lira organik tarım, 20-40 Lira iyi tarım desteği veriyoruz.

Kayısı üretiminde de; standart fidan kullanımı için dekara 100 Lira, sertifikalı fidan kullanımında ise dekara 280 Lira destek veriyoruz. Küçük aile işletme desteği kapsamında ise dekara 100 Lira destek vermekteyiz. Ayrıca kayısı üretiminde biyoteknik mücadele için dekara 50 Lira destek vermekteyiz. Üretimi geliştirmeye yönelik sağladığımız bu destekler yanında, kayısıdan elde ettiğimiz ürünleri çeşitlendirerek katma değeri artırmak üzere; Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerimiz tarafından kayısı üreticilerimize ve sektöre, düşük faizli yatırım ve işletme kredisi ile finansman sağlıyoruz. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, ayısı işleme ve pazarlama yatırımcılarına da, ayrıca hibe veriyoruz.

IPARD kapsamında; toplam 32 Projeye, 45 milyon Hibe verdik. Malatya'da ise bu kapsamda toplam 18 projeye, 22,5 milyon Lira hibe sağladık. Bunun yanı sıra çiftçilerimizi doğal afetlerden korumak amacıyla TARSİM kapsamında, poliçenin % 50'sini devlet olarak destekliyoruz. Ayrıca üreticinin genç ve kadın olması durumunda da poliçe destek oranını arttırıyoruz" açıklamasını yaptı.

TMO'YA VERİLEN KURU KAYISI ALIMI GÖREVİ, CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK

"Ülkemizin en önemli tarımsal ihracat ürünlerine değer kazandırmak ve üreticilerimizin daha fazla kazanç elde etmelerini sağlamak amacıyla TMO'ya, 27 Temmuz'da fındık, kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı alım görevi verilmiştir" diye konuşan Bakan Pakdemirli sözlerini şöyle sürdürdü:

27 Temmuz'da fındık, 27 Ağustos'ta kuru üzüm fiyatlarını açıklayarak alımlara başladık. Kuru incir fiyatlarının ise üretici lehine seyretmesi nedeniyle piyasaları takip etme kararı aldık. Fındık, kuru üzüm ve kuru incir ürünlerinde TMO'ya alım görevi verilmesi, piyasa fiyatlarını üretici lehine yükseltmiş, buna paralel olarak ihracat fiyatları da yükselerek, ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlanmıştır. Böylece sadece üreticilerimizin değil, 83 milyon vatandaşımızın hakkı korunmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından TMO'ya verilen kuru kayısı alımı görevi, Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Diğer ürünlerde olduğu gibi kuru kayısıda da üretici lehine oluşturacağımız politikalarla piyasalarda istikrar sağlanacak ve kuru kayısımız dünya çapında değer kazanacaktır. TMO'ya alım görevi verilmesinden önce bir yandan da kuru kayısı için hazırlıklarımızı tamamladık.

TMO-TOBB Lidaş tarafından modern alt yapıya sahip ülkemizin ilk kuru kayısı lisanslı deposu, 5.000 ton kapasite ile lisansını alarak Perşembe günü itibariyle faaliyetlerine başladı. Ve kuru kayısı, lisanslı deponun faaliyete geçmesiyle birlikte diğer ihracat ürünlerine göre daha şanslı bir duruma kavuştu"

KÜKÜRTLENMİŞ 4 NUMARA KURU KAYISININ KİLOGRAMINI 21 LİRADAN, KÜKÜRTLENMEMİŞ OLANINI (GÜNKURUSU) 23 LİRADAN ALIYORUZ

Herkesin kuru kayısı fiyatlarını merakla beklediğini dile getiren Pakdemirli "O nedenle bu önemli günde tüm Malatya gibi bende çok heyecanlıyım. 2020 yılı 4 numara kuru kayısıyı; kilogram başına kükürtlenmiş için 21 Liradan, kükürtlenmemiş (günkurusu) için ise 23 Lirada alıyoruz.  Hayırlı, uğurlu, bereketli olsun. Günkurusu halkımızın daha çok tercih ettiği bir ürün. Bu çerçevede, Günkurusu üretimini artırmak, kükürtlemeyi azaltmak ve ihracat potansiyelini yükseltmek amacıyla Günkurusuna biraz fazla fiyat verdik.  Buradan, kuru kayısı fiyatını 21 Liranın altına düşürmemekte kararlı olduğumuzun altını özellikle çizmek istiyorum. TMO, üreticilerimiz tarafından arz edilecek kuru kayısının tamamını alabilecek bütçeye ve depo kapasitesine sahip olarak devreye girmektedir. TMO bu andan itibaren lisanslı depoda alımlara başlayacaktır.  Lisanslı depolar üzerinden yapılan alımlarda %2 stopaj vergisi ile % 2 SGK prim kesintisi muafiyeti olduğu düşünüldüğünde üreticilerimizin ton başına yaklaşık 85 Kuruş ilave kazancı da olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

TMO'NUN KAYISI ALIMI HEM FİYATLARA HEM DE İHRACATA İSTİKRAR GETİRECEK

Kayısının en büyük sorunlarından birinin iklimsel faktörler olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli "İklimsel faktörlere bağlı olarak rekolte istikrarsızlığı var. Çünkü bir yıl, 800 bin ton yaş kayısı olurken, diğer yıl 400 bin ton seviyelerinde kayısı ile karşılaşabilmekteyiz. Bu da fiyat istikrarsızlığına ve ihracat pazarlarımızda sorunlarına sebep olmakta. İnşallah TMO'nun kayısı alımı; hem fiyatlara hem de ihracata istikrar getirecektir. Ayrıca fiyat istikrarı, dünya kayısı piyasasında pazar payımızı artırarak, kayısının ihraç edilen miktarını da yıldan yıla artıracaktır.  İhracatçı firmalar iç piyasadaki bu fiyat istikrarı ile, bağlantı kurdukları ithalatçı firmalar üzerinden rekabet etmeyerek fiyat indirimine gidemeyeceklerdir" diye konuştu

 


Detay

Başkan



HABERLER






Etkinlikler

Etkinlik Takvimi

Sizlere daha iyi bir hizmet için bize yazın.


ÜYE TEMSİLCİ KANALI

Haritayı Göster

Facebook
Twitter
Youtube
İnstagram