BAŞKAN BAĞLAMIŞ SÖZLEŞMELİ BESİCİLİK İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

Detaya Git Arşiv

KAYSERİ TİCARET BORSASI’NDAN ANKARA ÇIKARMASI

Detaya Git Arşiv

BORSAMIZDAN KAYSERİ VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK’E ZİYARET

Detaya Git Arşiv

“Genişletilmiş Müşterek Meslek Komite” Toplantısını Gerçekleştirdik

Detaya Git Arşiv

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ANADOLU’DA İLK VE TEK OLAN AR-GE MERKEZİMİZDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Detaya Git Arşiv

BAŞKAN BAĞLAMIŞ KAYSERİ ŞEKERİN TAPU TÖRENİNE KATILDI

Detaya Git Arşiv

KAYSERİ’DE KURBAN FİYATLARI AÇIKLANDI

Detaya Git Arşiv

TOBB’UN 78. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaya Git Arşiv
  • 1. BUĞDAY YEMLİK: ED: 6.60 - EY: 7.00

  • 2. ARPA: ED: 6.00- EY: 6.15

  • 3. MISIR: ED: 5.65 - EY: 5.70

  • 4. UN (50KG): ED: 300.00 - EY: 310.00

  • 5. KEPEK: ED: 4,70 - EY: 4,80

  • 6. AYÇEKİRDEĞİ SİYAH (ÇİN) (YERLİ): ED: 20.00 - EY: 35.00

  • 7. AYÇEKİRDEĞİ BEYAZ (YERLİ): ED: 20,00 - EY: 27.00

  • 8. AYÇEKİRDEĞİ ELEK ALTI: ED: 15,00 - EY: 18.00

  • 9. KABAK ÇEKİRDEĞİ (İTHAL): ED: 14:00 - EY: 18.00

  • 10. KABAK ÇEKİRDEĞİ (YERLİ): ED: 60.00 - EY: 80.00

  • 11. KABAK ÇEKİRDEĞİ ELEK ALTI: ED: 50.00 - EY: 60.00

  • 12. TAVUK YUMURTASI: ED: 1,85 - EY: 1.87

  • 13. SUCUK (KDV Dahil): ED: 141,50 - EY: 189,00

  • 14. PASTIRMA KARAPARÇA (KDV Dahil): ED: 222.20 - EY: 252,50

  • 15. PASTIRMA TAKIM (KDV Dahil): ED: 242.00 - EY: 277.50

  • 16. SÜT İNEK ÇİĞ: ED: 9,20 - EY: 9.80

  • 17. DANA ETİ KARKAS: ED: 96.00 - EY: 97.00

  • 18. SIĞIR ETİ KARKAS (İNEK KARKAS): ED: 85.00 - EY: 86.00

  • 19. KUZU ETİ KARKAS: ED: 88.00 - EY: 89.00

  • 20. KUZU ETİ KARKAS(SÜT KUZUSU): ED: 91.00 - EY: 93.00

  • 21. KOMBİNA DANA DERİSİ: ED: 14.00 - EY: 18.00

  • 22. KOMBİNA İNEK DERİSİ: ED: 11.00 - EY: 13.00

  • 23. KOMBİNA KUZU DERİSİ: ED: 15.00 - EY: 30.00

  • 24. KASAP SIĞIR DERİSİ: ED: 7.00 - EY: 10.00

  • 1. Chicago Mercantile Exchange (CME) - Live Cattle (Canlı Sığır) BİRİMİ: 1 Pound (0,45359 Kg) FiyatıChicago Mercantile Exchange (CME) - Live Cattle (Canlı Sığır) BİRİMİ: 1 Pound (0,45359 Kg) Fiyatı: ED: 1.35 $ (23.34) ₺ EY: 1.38 $ (23.86) ₺

  • 2. Chicago Board of Trade (CBOT) - SRW Wheat (Kırmızı Yumuşak Buğday) BİRİMİ: 1 Bushel (27,22 Kg) Fiyatı: ED: 10.36 $ (179.10) ₺ EY: 10.59 $ (183.08) ₺

  • 3. Chicago Board of Trade (CBOT) - Soybeans (Soya) BİRİMİ: 1 Bushel (27,22 Kg) Fiyatı: ED: 16.82 $ (290.78) ₺ EY: 17.05 $ (294.76) ₺

  • 4. Chicago Board of Trade (CBOT) - Rough Rice (Sert Pirinç) BİRİMİ: 1 Cwt (45,40 Kg) Fiyatı: ED: 16.41 $ (283.69) ₺ EY: 16.55 $ (286.11) ₺

  • 5. Chicago Board of Trade (CBOT) - Oats (Yulaf) BİRİMİ: 1 Bushel (17,20 Kg) Fiyatı: ED: 6.56 $ (113.41) ₺ EY: 6.74 $ (116.52) ₺

  • 6. Chicago Board of Trade (CBOT) - HRW Wheat (Kırmızı Sert Buğday) BİRİMİ: 1 Bushel (27,22 Kg) Fiyatı: ED: 11.26 $ (194.66) ₺ EY: 11.45 $ (197.95) ₺

  • 7. Chicago Board of Trade (CBOT) - Corn (Mısır) BİRİMİ: 1 Bushel (25,40 Kg) Fiyatı: ED: 7.62 $ (131.73) ₺ EY: 7.80 $ (134.85) ₺

Duyurular ve Piyasa Analizleri

Tüm Duyurular

Pastırma 2022 Fiyatları



Detay

KGF Destek Paketleri Hk.


Değerli Üyelerimiz,

Bilindiği üzere KOBİ'lerin ve KOBİ dışı işletmelerin finansmana erişimine destek, teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan KOBİ'lere ve KOBİ dışı işletmelere kefil olan Birliğimizin de ortağı olduğu bir finansman kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir. Bu kapsamda güncel KGF destek paketleri ekte sunulmaktadır.


Detay

TOBB Türkiye 100 yarışması hakkında


Değerli Üyelerimiz,
TOBB Türkiye 100 yarışmasının son başvuru tarihi 31 Ağustos 2022 tarihine
kadar uzatıldı.
TOBB | Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
TOBB ETÜ
#kayseriticaretborsası


Detay

İMALAT SANAYİ FİNANSMAN DESTEK PROGRAMI BİLGİ NOTU


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından “ İmalat Sanayi Finansman Destek Programı” 9 Haziran 2022 tarihinde ilan edilmiştir.

İmalat sanayi finansman destek programına TR72 Bölgesi İmalat Sanayinde Faaliyet Gösteren KOBİ’ler

ve TR72 Bölgesi’nde bu program kapsamında stratejik olarak belirlenen sektörlerde imalat yapan, kar amacı gütmeyen kurum/kuruluş iştirakleri başvurabilmektedir.

Program öncelikleri, TR72 Bölgesi imalat sanayindeki üretici firmaların verimliliğinin, üretim teknolojisinin geliştirilmesi, firmaların yeşil mutabakata uyumlarının hızlandırılması ve dijital dönüşüm düzeyinin artırılmasıdır.

Proje başvurularında ürün teknoloji seviyesi, genç istihdamı ve KOBİ sınıflandırması gibi kriterler avantaj sağlayacaktır.

 

Proje başvurularında talep edilecek, kredilendirilebilir proje bütçeleri; orta-düşük / düşük teknoloji ürün içeren projeler için 250.000 TL-2.500.000 TL aralığında, yüksek / orta-yüksek teknoloji sınıfındaki projeler için 500.000TL-3.500.000 TL aralığında olacaktır. Toplam kar payı ödemesi için ajans tarafından kullandırılacak miktar 25 milyon TL’dir. Firmalar kullanacakları kredilerin geri ödemelerini sözleşmede belirlenen kar payı oranına bağlı olarak belirlenen takvime göre bankaya yapacaklardır. Yapılan ödemelerin kar payı giderlerinin tamamı Ajans tarafından karşılanacaktır.

Proje uygulama süresi maksimum 6 ay, anapara geri ödeme süresi ise 24 ay olacaktır. Programa başvurular 9 Haziran 2022 tarihinde açılacak olup 25 Temmuz 2022 tarihinde sonlanacaktır.

Programın tanıtımı, Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Kayseri Ticaret Odası Başkanımızın teşrifleriyle 13 Haziran 2022 Pazartesi Saat:17.30 ‘da Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılacak olup programa katılımınızdan memnuniyet duyarız.


                                


Detay

İŞKUR İşveren Buluşmaları


Değerli Üyelerimiz;
İŞKUR tarafından her hafta Salı ve Perşembe günleri saat 14.00’te İŞKUR Konferans Salonunda “İŞKUR İşveren Buluşmaları “adlı
bilgilendirme sunumları gerçekleştirmektedirler, bilgilerinize sunarız.
 


Detay

Ulusal Süt Konseyi Soğutulmuş Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı


Haberin devamı için tıklayınız.


Detay

%75 Hibeli Buğday Tohumları Toprakla Buluşuyor


​İlimizde atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması, tarım alanlarının ve üretimin arttırılması, nadas alanların daraltılması ve ürün deseninin çoğaltılması maksadıyla;  Bakanlığımız tarafından %75 hibeli "Tohumdan Sofraya Ekmeklik Buğday Projesi" kapsamında Kocasinan İlçemizde 53 üreticimize 20 ton ekmeklik buğday (Tosunbey) tohumu dağıtılmış ve dağıtılan tohumların kontrolleri teknik personellerimizce yapılmaktadır.

Kocasinan İlçemiz Emmiler mahallesinde bulunan tarım işletmesine ziyaret gerçekleştiren Tarım ve Orman İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN, tohum ekimi yapan üreticiye eşlik etti.

Şahin yaptığı açıklamada "Üretimin artırılması tohumun toprakla buluşturulması ve ekilmedik tarım arazisinin kalmaması için Müdürlüğümüz adına yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Üreticilerimizin bizlere güvenip daha fazla üretim yapmalarını istiyoruz. Şu an ekimi yapılan tarla yaklaşık 20 yıldır kullanılmamakta iken üreticimiz tarafından taşları temizlenmiş, sürüm yapılmış ve tarım yapılır hale getirilmiş. Yaptığımız çalışmaların sahada karşılık bulduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Tüm Üreticilerimize bereketli bir üretim sezonu diliyorum." İfadelerini kullandı.

İlgili taşınmazlarda Müdürlüğümüz personellerince gerekli incelemeler yapılarak hibe destekli yerleri izleme ve verim kriterleri değerlendirilmek üzere kayıt altına alındı.

Üreticimiz Ali ÇAY yapılan işlerin kendilerini memnun ettiğini, İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalardan hoşnutluğunu dile getirerek, ilk sürümden tohum ekimine kadar süreci anlatıp emeğin verime dönüştüğü tohum ekimini gerçekleştirdik dedi. Çalışmalarından ve desteklerinden dolayı Bakanlığımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti. 


Detay

Peşin Hububat Satışları Hakkında


Değerli Üyelerimiz;
Hububat satışları hakkındaki yazı ektedir.


Detay

TÜRKİYE'NİN GIDADA ULUSAL YOL HARİTASI BELİRLENDİ


TÜRKİYE'NİN GIDADA ULUSAL YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Sürdürülebilir Gıda Sistemlerine Doğru Türkiye'nin Ulusal Yol Haritası"nın tanıtımına çevrim içi katıldı.

Dünyanın son yıllarda gıda güvensizliğine neden olan bir dizi küresel sorunla yüzleştiğinin altını çizen Pakdemirli, gelecek nesilleri de düşünerek mevcut gıda sistemlerinin sürdürülebilir hale dönüştürülmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Pakdemirli, insan tüketimi amacıyla üretilen gıdanın her yıl yaklaşık üçte birine denk gelen 1,3 milyar tonunun, sosyal, ekonomik, çevresel ve en önemlisi iklim değişikliğine bağlı sorunlar nedeniyle kayba uğradığına ve israf edildiğine işaret ederek, "Dünya üzerindeki toprakların yaklaşık üçte birinin bozulmaya uğradığı, iklim değişikliği ile birlikte, ormansızlaşma, çölleşme, erozyon, biyolojik çeşitliliğin azalması ve yaşamak için gıdaya olan ihtiyacımız olduğu düşünüldüğünde, sınırları olan mevcut gıda sistemlerimizi, küresel ve ulusal ölçekte dönüştürmemiz ve sürdürülebilir hale getirmemiz zorunlu hale gelmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Eylül 2021'de düzenlenen Gıda Sistemleri Zirvesi kapsamında yürütülen tüm çaba ve girişimleri desteklediklerinin altını çizen Pakdemirli, "Zirve kapsamında ülkenin gıda sistemlerini iyileştirmek ve daha sürdürülebilir hale getirmek için üretici örgütlerimizin güçlendirilmesi ve üretimde verimliliğin arttırılması, üreticilerimizin gelir düzeylerinin yükseltilmesi gibi birçok konuda gelişmeye açık alanları tespit ettik. 2030 yılına kadar sürdürülebilir bir şekilde gıda sistemlerimizin iyileştirilmesi için öncelikli olarak, çevre ve doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir kullanımı, sürdürülebilir tüketime geçiş, gıda kaybı ve israfının önlenmesi, halk sağlığı ve gıda güvenilirliğinin geliştirilerek sağlanması, özellikle kırsal alanlarda yoksulluğun azaltılması, gıda krizlerine karşı gıda sistemlerimizin dayanıklılığının artırılması konularına odaklanacağız." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, gıda sistemlerinin iyileştirilmesi için kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarından üreticilere kadar geniş bir yelpazedeki paydaşların görüşleriyle hazırlanan ulusal yol haritasının içerdiği 10 öncelikli hedefi şu şekilde sıraladı:

"Güvenilir ve besleyici gıdaya özellikle hassas grupların adil erişiminin geliştirilmesi, yenilikçi yöntemlerle denetim ve kontrolleri güçlendirerek halk sağlığı ve gıda güvenilirliğinin geliştirilmesi, tarım ve gıda sektöründe tedarik ve değer zincirinin sürdürülebilirliğinin teşvik edilmesi ve gıda kaybı ve israfının azaltılması, tüketicilerde bilinçliliğin artırılması ve sürdürülebilir tüketimin teşvik edilmesi, iklim değişikliğine uyumlu üretim modellerinin iyileştirilmesi, su kaynaklarının verimli kullanılması, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanılması, tarım ve gıda sektöründe dezavantajlı gruplar için daha kapsayıcı politika ve tedbirler geliştirilmesi, kırsal hayatın canlandırılması, iklim değişikliği, doğal afetler ve beklenmeyen krizlere karşı gıda sistemlerinin dayanıklılığının artırılması."

Türkiye'nin yol haritasında öncelikli 10 hedefe ulaşabilmek için ortaya koyulan eylemler arasında, besin değeri yüksek, yeterli ve güvenilir gıdaya herkesin makul fiyatlarla erişimi, iklim değişikliği ve doğal afetler kaynaklı acil durumlara ve gelecekteki krizlere karşı gıda güvenliğin sağlanması gibi konuların yer aldığına dikkati çeken Pakdemirli, "Gıda sistemlerinin dönüştürülmesinin, hem ulusal hem de küresel ölçekte iletişim ve iş birliklerinin geliştirilmesi ile başarılabileceğine inanıyoruz." dedi.

 


Detay

Başkan



HABERLER






Etkinlikler

Etkinlik Takvimi

Sizlere daha iyi bir hizmet için bize yazın.


ÜYE TEMSİLCİ KANALI

Haritayı Göster

Facebook
Twitter
Youtube
İnstagram
Personel