_

PASTIRMANIN ANAVATANI KAYSERİ’DİR


Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine ikram edilen Kastamonu pastırmasını yedikten sonra, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye “ Mantıda Kayseri, Pastırmada Kastamonu “ şeklinde espiri yapmasına Kayseri’den cevap vererek, “ Pastırmanın Anavatanının Kayseri olduğunu belirtti.
Başkan Bağlamış, Kayseri pastırması 1400’lü yıllardan beri ilimizde üretilen bir üründür. Kayseri’nin havası suyu, baharatı bu ürünün, kaliteli ve sürdürülebilir bir ürün olması haline getirmektedir. Biz biraz daha baharatı severiz. Pastırma doğrama şeklimiz farklıdır. Kayseri pastırması ve sucuğuyla ünlü bir şehirdir. Kastamonu pastırmasıyla, Kayseri pastırması arasında çok büyük farklar vardır. Kastamonu pastırması duman ve ateş işiyle kurutulan bir ettir. Ama Kayseri pastırması “ Pastırma Yazı “ dediğimiz ayaz, Erciyes’in soğuğu gibi doğal pişirme yöntemiyle oluşan bir pastırmadır. Pastırma denince Kayseri’den başka bir ilin akla gelemeyeceğini ifade etti.
“Pastırma Kayseri’de yenir” ifadelerini kullanan Başkan Bağlamış, Pastırma denilince başka il telaffuz edilemez. Kayseri, yüzyıllardır pastırma, sucuk ve mantıyla anılmıştır. Pastırma denince Kayseri, Kayseri denince pastırma akla gelir” dedi.
Başkan Bağlamış Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ikram edilen pastırmanın da doğranış şeklinden kaynaklandığını belirterek, “ Biz bu konuda iddialıyız Kayseri pastırması usta ellerde kağıt gibi doğranmalıdır. Doğrama şekli pastırmada çok önemli ve lezzetini etkileyen önemli bir konudur. İkram konusunda o an bulunulan ortam nedeniyle aceleden bazı aksaklıklar yaşanmış olabilir. İnşallah yakın zaman içerisinde bizler de fırsatını bulursak, Sayın Cumhurbaşkanımıza Anavatanı Kayseri olan lezzetli pastırmamızdan ikramda bulunmak için çalışma başlatacağız dedi. 

GALERİ RESİMLERİ

Sizlere daha iyi bir hizmet için bize yazın.


ÜYE TEMSİLCİ KANALI

Haritayı Göster

Facebook
Twitter
Youtube
İnstagram