Gıda analiz laboratuvarında buğday ununun, ekmeğin, tahıl ve tahıl ürünlerinin, yem ve çeşitlerinin kalitesi hakkında bilgi verilir. Bu bilgiler ışığında, ilgili ürünlerin tekniğine uygun, hijyenik şekilde, üretim, depolama, taşıma ve pazarlanması sağlanır.

Fiziksel Analizlerin yapıldığı laboratuvarımızda tahıl ve tahıl ürünlerinin kalite parametreleri hakkında fikir veren analizler uzman kadromuzla titizlikle güvenilir bir biçimde yapılmaktadır.

Bu analizler;
 

Buğday ununda yaş gluten ve gluten indeks tayini
Buğday ununda kuru gluten ve su tutma kapasitesi tayini
Buğday ununda Zeleny ve Gecikmeli sedimantasyon tayini
Buğday ve buğday ununda rutubet tayini,
Buğdayda hektolitre ağırlığı tespit tayini,
Tahıl ve baklagillerde bin dane ağırlığı
Tahıl ve tahıl ürünlerinde rutubet miktarı tayini
Tahıl ve öğütülmüş tahıl ürünlerinde toplam kül muhtevası tayini
Ekmekte rutubet muhtevası tayini
Ekmekte net kütle tayini
 

Laboratuvarımızda bulunan PERTEN DA 7250 marka NIR cihazı ile 6 saniye gibi kısa bir sürede birçok üründe; öğütmeye ve herhangi bir kimyasala ihtiyaç duymadan protein, nişasta, yağ, kül, rutubet gibi uzun zaman alan ve maliyeti yüksek olan analizler hızlı, güvenilir ve düşük maliyet ile hesaplanabilmektedir.

 

  Ürün Parametreler
Arpa Rutubet, Protein, Nişasta, Selüloz
Besi Yemi Rutubet, Protein, Nişasta, Selüloz, Yağ, Kül, Enerji
Buğday Rutubet, Protein, Gluten
Buğday Kepeği Rutubet, Protein, Kül, Selüloz
Buğday Unu Rutubet, Protein, Kül, Gluten
Durum Buğdayı Rutubet, Protein, Gluten
Mısır Rutubet, Protein, Yağ, Nişasta
Soya Küspesi Rutubet, Protein, Yağ, Selüloz, Kül
Süt Yemi Rutubet, Protein, Yağ, Selüloz, Kül, Nişasta
Tavuk Yemi Rutubet, Protein, Yağ, Selüloz, Kül, Nişasta, Toplam Şeker, Enerji
Yumurta Yemi Rutubet, Protein, Yağ, Selüloz, Kül, Nişasta, Toplam Şeker, Enerji
Ayçiçeği Küspesi Rutubet, Protein, Yağ, Selüloz, Kül
Pamuk Tohumu Küspesi  Protein, Yağ, Selüloz
Sucuk Rutubet, Yağ, Ham Protein, Collagen Free Protein, Kül, Tuz
Sosis Rutubet, Yağ, Ham Protein, Collagen Free Protein, Kül, Tuz
Kıyma Rutubet, Yağ, Ham Protein, Collagen Free Protein, Kül, Tuz